07 april 2021 

Taxi vs. Chauffeur Service

Taxi vs. Chauffeur Service

Wat is het verschil tussen een taxi vs chauffeursdienst? En wanneer boek je een van deze twee diensten In dit blog leggen we de verschillen uit.

Er is een wezenlijk verschil tussen een ‘taxi chauffeur’ en een ‘chauffeur’. Uiteraard brengen beide diensten u van A naar B en voelt u zich een gast. De dienstverlening bij een chauffeur service is hoogwaardig ten opzichte van een taxidienst. U kunt het verschil eigenlijk vergelijken met het reizen per vliegtuig, waar u een economy- of businessclassticket kunt boeken. Een businessclassticket geeft een hele andere ervaring aan de vliegreis dan wanneer u economy vliegt. Bij het personenvervoer is dit net zo, een chauffeurservice is wereldwijd het premium vervoer voor op de weg.

 

Een taxirit is een verrassing

Bij een taxirit is er meestal geen sprake van luxe, persoonlijke aandacht, voorbereiding vooraf of uitvoeren van de etiketten. Het rijgedrag van de taxichauffeur kan chaotisch zijn, onbekend met routes, en de auto is vaak niet schoon omdat er die dag veel passagiers hebben plaatsgenomen.

Wie regelmatig een taxirit maakt, weet dat de taxichauffeur die u ophaalt bepalend is voor uw service-ervaring. De ene taxichauffeur is stipt, de ander komt gerust tien minuten of meer te laat. Sommige taxichauffeurs zeggen de hele reis niets, de ander deelt zijn hele privéleven, daarnaast kunt u zomaar een taxichauffeur treffen in een trainingspak of met een spijkerbroek en T-shirt van zijn favoriete voetbalclub. Dit is bij een chauffeurservice absoluut een no-go.

 

Voordelen van een taxiservice op een rij:

–        In de grote steden is een taxi makkelijk lastminute via de telefoon of app te bestellen. Deze arriveert meestal binnen vijftien minuten.
–        De taximarkt kent veel prijsvechters, waardoor u als klant goedkoop een taxi kan bestellen.
–        Ideaal voor kleine afstanden en niet-zakelijke gelegenheden.

Kortom bestelt u een taxi dan is het altijd een verrassing wie er komt voorrijden. Er zijn natuurlijk genoeg uitzonderingen waarbij de rit zonder problemen verloopt. Maar bij een taxidienst is dit geen garantie en bestaat een kans dat de service onder de maat is.


Nadelen van een taxiservice:

–        Iedere rit is een verrassing (komt de taxi op tijd, wat is het rijgedrag van de chauffeur, is hij beleefd, hanteert hij de afgesproken prijs, etc.),
–        een schone auto is geen garantie,
–        verwacht geen luxe en comfort,
–        kwantiteit boven kwaliteit,
–        onbetrouwbaar voor zakenreizigers.


Eersteklaschauffeurs van Chauffeur Services Holland

Wanneer u een Chauffeur Service (bij Chauffeur Services Holland) boekt, dan zijn alle nadelen van een taxidienst de voordelen. Voor ons is het vanzelfsprekend dat uw chauffeur op tijd is, u een schoon voertuig krijgt en dat het rijgedrag van de chauffeur professioneel is.  De chauffeur is goed opgeleid en blijft in alle situaties professioneel en dienstbaar. Een chauffeurservice kan heel luxe zijn, maar dat is geen voorwaarde. De uitvoering van een chauffeurservice kan per land verschillen, maar u kun wereldwijd terecht voor chauffeurservices. In sommige landen noemen ze deze dienst limousineservice.

Veel bedrijven en zakenmensen maken gebruik van chauffeurservices. Zij hechten waarde aan kwaliteit en houden niet van verrassingen. CSH krijgt regelmatig opdrachten van bedrijven en organisaties die een delegatie ontvangen om over belangrijke (handels)zaken te vergaderen. Deze delegatie komt voor een flitsbezoek naar Nederland en moet in een kort tijdbestek verschillende afspraken af. Vanaf dag één is het belangrijk dat de ontvangst goed is en dat het transport gedurende hun verblijf goed is geregeld. Een onprofessionele chauffeur, te laat komen en zich niet aan de etiquette houden, maken niet alleen een slechte indruk, dit kan ook negatieve gevolgen hebben bij een vergadering of een deal negatief beïnvloeden.

 

Het is dan ook logisch dat bedrijven, organisaties en veel zakenmensen kiezen voor chauffeurservice van een bedrijf die zijn verantwoordelijkheid neemt en waarbij men kan vertrouwen dat hun (zaken)relatie in goede handen is.

 

Chauffeur Services: Vertrouwd en comfortabel

Hoewel bijna alle chauffeur service bedrijven dezelfde standaard hebben, zijn niet alle bedrijven hierin hetzelfde. Onder chauffeur service bedrijven zitten ook verschillen. Deze zitten hem in het type chauffeur, de voertuigen, de klantenservice, het boekingsproces, het facturatieproces en het imago van het chauffeursbedrijf. Al deze elementen kunnen voor een andere beleving zorgen. Net als een businessclassticket; vliegt u businessclass met Emirates Airlines dan mag u een hogere servicelevel verwachten dan bij businessclass van Transavia.

Chauffeur Services Holland is een premium chauffeursbedrijf. Onze ervaren chauffeurs zijn professioneel: ze voldoen aan alle opleidingen en zijn op de hoogte van de etiquette. Aan uw comfort is gedacht, u reist in een state-of- the-art voertuig, waarbij u aan niks ontbreekt; er is fris water aan boord met kleine versnaperingen. Uiteraard kunt u onderweg uw werk in de auto voortzetten. Wij bieden wifi, opladers voor uw apparaten en een desk waarbij u uw laptop kunt uitklappen. Kortom: gebruikmaken van onze chauffeurservice maakt dat u met een toegewijde chauffeur reist en ontspannen op uw eindbestemming aankomt.

 

Tot uw dienst

Taxi vs. chauffeur service? Waardeert u kwaliteit en een professionele chauffeurservice? Wij nodigen u graag uit om uw reservering te plaatsen bij Chauffeur Services Holland. Het gemak van onze cliënten heeft de hoogste prioriteit.

Wij zijn u graag van dienst.

 

Over Chauffeur Services Holland (CSH)

CSH is een chauffeursbedrijf gevestigd in Hoofddorp dat chauffeurs- en luxe taxidiensten levert in de regio Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Kennismaking met CSH? Wij nodigen u graag uit om kennis te maken met onze services. Bezoek www.cs-holland.nl

 

taxi vs chauffeur

Reactie plaatsen