24 maart 2021 

Chauffeur Services in coronatijd

Chauffeur Services in coronatijd

Met regelmaat krijg ik de vraag hoe Chauffeur Services Holland de coronacrisis doorkomt. De taxibranche als geheel heeft het, net als de horeca, evenementen- en reisbranche zwaar. Immers, als Nederland stilstaat, staat onze branche dat ook. Maar deze pandemie biedt ons, vreemd genoeg, ook kansen. Met dit blog geef ik een inkijk in mijn bedrijf in een bijzondere én leerzame tijd.

Volhouden

CSH verzorgt het vervoer voor het zakelijk segment en bij evenementen, met luxe sedans maar ook met touringcars. We hebben eigen voertuigen en maken daarnaast gebruik van ons netwerk, door het inhuren van voertuigen bij zelfstandige chauffeurs of bij grote touringcarbedrijven. De impact van de coronacrisis is groot voor onze collega’s. Er vallen ontslagen, bedrijven vallen om of gaan met een afgeslankt wagenpark door. De taxibranche houdt vol, maar hoelang dat nog kan, verschilt per bedrijf. Uit rondvraag blijkt dat er bedrijven zijn die deze crisis nog enkele maanden kunnen doorstaan. Maar gezond is het niet meer. We snakken er allemaal naar om weer te gaan rijden. Het is daarom belangrijk dat de economie weer opengaat om meer schade te beperken.

Veilig vervoerd

De meeste exclusieve taxibedrijven hebben maatregelen genomen zodat ze hun werk veilig kunnen doen. CSH en zijn chauffeurs willen dat u zo beschermd mogelijk vervoerd wordt en daarom hebben wij onderstaande maatregelen genomen:

  • De auto’s worden na elke rit gedesinfecteerd.
  • Onze chauffeurs dragen een mondkapje.
  • Tijdens in- en uitstappen hanteren we 1,5 m afstand.
  • Voor onze passagiers hebben we desinfecterende handgel en maskers beschikbaar.
  • Passagiers krijgen een gezondheidscheck; Wij vragen tijdens uw boeking of u klachten heeft die passen bij corona.
  • Er zijn zo weinig mogelijk contactmomenten tussen chauffeur en passagier.

Veel van deze maatregelen maakt ons werk anders. Wij zijn een dienstverlener en veel van deze maatregelen beperkt ons om u van dienst te zien zoals u normaal van ons gewend bent. Maar dit belemmert ons niet om u de beste service te blijven verlenen.

Kansen en veerkracht

Ondernemen in een crisistijd maakt ook dat we kansen zien. Zo maakt CSH meer langeafstandsritten dan normaal. We reden onze klanten o.a. naar Berlijn, Parijs, Toulouse en Nice. Sommige (risico)groepen reizen in deze tijd liever met een taxi met privéchauffeur, dan met anderen in een trein of vliegtuig. Ook zijn er groepen die binnen Nederland liever niet met het OV reizen, om gezondheidsrisico’s te vermijden. Zij boeken dan een privé-taxi. We zijn blij met de opdrachten en kansen, maar qua werk is het een klein deel van wat we gebruikelijk doen.


De toekomst

Door alle maatregelen om het coronavirus tegen te gaan was de omzet van CSH het afgelopen jaar 20% van de omzet van 2019. Voor de tweede helft van 2021 hopen we dat de maatregelen minder streng zijn en het werk aantrekt, zodat we in 2022 weer normaal, als vanouds, kunnen rijden. Natuurlijk kijken wij enorm uit naar de toekomst. Naar (grote) evenementen en (internationale) reizigers. Naar een leven zonder zorgen. De coronacrisis is zwaar, maar ook leerzaam. Zo heeft het ons geleerd dat we in het moment moeten leven en we meer moeten waarderen wat we wél hebben. Het brengt ons terug naar de basis. Voor CSH is die basis dat wij u van dienst blijven zijn met betrouwbaar en comfortabel vervoer, in stijl.

We zijn u graag van dienst, nu en in de toekomst.

 

Robson Philippo – Directeur Chauffeur Services Holland

 

Csh fleet team

Reactie plaatsen