09 april 2021 

Hoe herkent u een goede (privé) chauffeur?

Hoe herkent u een goede (privé)chauffeur?

In mijn vorige blog heb ik het gehad over de verschillen tussen een taxi- en een chauffeursdienst. Daarin vertelde ik dat tussen de chauffeursbedrijven ook verschillen zijn. In dit blog vertel ik hoe een goede privéchauffeur zijn werk doet én hoe u als klant deze chauffeur herkent.

 

Hoge standaard

Een chauffeurservice is een exclusieve service voor grondtransport. Deze diensten worden veelal ingehuurd door (internationale) bedrijven, overheden en organisaties en boekingskantoren. Zodra deze organisaties een chauffeur service boeken dan verwachten ze ook meer dan een ‘standaard’ taxidienst. In het buitenland worden chauffeurs ook wel “limousine drivers” genoemd. Voordat een samenwerking tot stand komt, zal men eerst inventariseren of het chauffeursbedrijf een goede match is met hun organisatie.

 

Dienstverlening

Omdat die match tussen het chauffeursbedrijf en de organisatie belangrijk is, stelt men tijdens het aanvragen van de offerte aanvullende vragen over onze dienstverlening. Vragen over het wagenpark, maar ook over de chauffeurs.

Zo ontvangen wij regelmatig vragen als:

  • Met welk merk voertuigen werken jullie?
  • Uit welk jaar komen deze voertuigen
  • Zijn de voertuigen zwart?
  • Hoe is de verzekering geregeld?
  • Zijn jullie chauffeurs gekwalificeerd?
  • Wat is de dresscode van jullie chauffeurs?
  • Spreken jullie chauffeurs Engels (en welke andere talen?)
  • Waar word de klant opgehaald bij de airport?

Terechte vragen van bedrijven en organisaties, zij willen ook voor hun gasten het beste: hoogwaardig vervoer zonder vervelende verrassingen. Het tarief van een chauffeurservice is in vergelijking met een taxidienst hoger. Vanzelfsprekend dat u daarom uitstekende service kunt verwachten.

 

Uw Chauffeur: voor, tijdens en ná de reis

Uw chauffeur is representatief en servicegericht, professioneel en discreet. Als gast van een chauffeursbedrijf kunt u een goed opgeleide chauffeur herkennen aan bepaalde eigenschappen en aan de manier waarop hij zijn werk uitvoert. Zowel voor als tijdens en na de reis is de chauffeur u van dienst. En dat begint al bij uw boeking.

Voor de reis

Bij de bevestiging van uw boeking ontvangt u het telefoonnummer en naam van uw privéchauffeur. Uw chauffeur bevestigt u enkele uren voor de reis dat hij uw chauffeur is en is op de afgesproken tijd op locatie. In werkelijkheid is hij er tien tot vijftien minuten eerder, hij is goed voorbereid en klaar voor vertrek. Zodra u de chauffeur ziet, staat hij u buiten zijn auto op u te wachten om u te begroeten en vervolgens assistentie te verlenen met uw bagage en bij het instappen.

De auto is van binnen en buiten in perfecte staat. Schoon en comfortabel. U ontvangt standaard een flesje water en een oplader voor uw telefoon en/of andere appraten is voorhanden. Heeft u speciale wensen (zoals bijvoorbeeld een specifieke krant) dan leggen wij dat op verzoek voor u klaar. Alles voor uw gemak en de efficiency. Zodra u bent ingestapt begint uw comfortabele reis.

 

Tijdens de reis

U heeft een goede chauffeur als u zich tijdens de reis op uw gemak voelt en u zich geen moment onveilig voelt. De chauffeur voelt aan welke type gast deze in de auto heeft. Maakt u graag een praatje? Of werkt u liever door en zit u niet te wachten op interactie van de chauffeur? Dat kan verschillen, de chauffeur is goed opgeleid en heeft mensenkennis. Hij past zich moeiteloos aan elke situatie aan.

Tijdens de reis ervaart u dat de rijstijl van de chauffeur professioneel is. De auto ‘schokt’ niet vanwege het accelereren, er wordt niet onnodig geremd en zijn stuurbeweging zijn ‘smooth.’ Ook anticipeert hij heel goed op het verkeer door constant zijn omgeving in de gaten te houden. Hij heeft respect voor de regels op de weg en de andere weggebruikers. Uw chauffeur heeft de route vooraf berekend en weet daarom wat hij kan verwachten tijden de reis. Ook op actuele zaken als afgesloten wegen, verkeersinformatie of eventuele files is hij voorbereid. Daar kunt u blind op vertrouwen.

De chauffeur is u dienstbaar. Plotselinge wijzigingen tijdens de route zijn voor hem geen probleem. Hij beantwoordt al uw vragen en een eventuele rookpauze kan direct ingelast worden. Bij aankomst op locatie parkeert hij de auto veilig en stap hij uit om u vervolgens weer te assisteren met uw bagage en bij het uitstappen.

Na de reis

Zodra u bent afgezet, zal de chauffeur contact opnemen met de dispatch. Eventuele bijzonderheden worden genoteerd, zodat wij u de volgende keer nog beter van dienst kunnen zijn. De chauffeur zorgt ervoor dat zijn auto weer van binnen en buiten schoon is zodat deze weer klaar is voor de volgende passagier.

 

Chauffeurs van CSH.

Maakt u regelmatig gebruik van een chauffeurservice? Misschien bent u niet tevreden of wilt u een keer een andere service ervaren? Neem dan gerust met Chauffeur Services Holland. Wij laten u graag kennismaken met onze chauffeurs die u graag van dienst zijn.

goede chauffeur

Over Chauffeur Services Holland (CSH)

CSH is een chauffeursbedrijf gevestigd in Hoofddorp dat chauffeurs- en luxe taxidiensten levert in de regio Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.
Kennismaking met CSH? Wij nodigen u graag uit om kennis te maken met onze services. Bezoek www.cs-holland.nl

Reactie plaatsen